dilluns, 26 de febrer del 2018

Barcelona. Taller d´inici Secundària (17/03/2018)


Canvi de data, el 26 de maig passa al 19 de maig

Preinscripció Taller d'inici a secundària



S’obren inscripcions per una nova edició del taller d’inici a secundària donat que a la 5a edició es van quedar nens i nenes sense poder fer el taller perquè es va omplir.

El taller només es realitzarà sempre que es cobreixin el mínim de places, en el cas que no sigui així us informarem i es posposarà per al setembre amb l'inici del nou curs escolar.



TALLER D'INICI DE SECUNDÀRIA (TIS)  PLA D'ADAPTACIÓ A LA SECUNDÀRIA

(PAS) PER A ALUMNES D'ALTES CAPACITATS




Dissenyat per la comissió de Secundària del GTSAC 


Intervenció amb alumnes: Tallers d'Inici de Secundària 
 
Taller grupal adreçat a alumnes de cicle superior de primària i primer cicle de secundària (6​ è​  i 1​ r​  ESO) ​amb els objectius de: 



- Fomentar la ​cohesió​ del grup a través de dinàmiques socials de col·laboració i cooperació. 

- Definir quins són els canvis i les situacions adverses que poden haver d'afrontar aquesta nova etapa, per orientar­los en estratègies d'afrontament i anticipació que els permeti minimitzar l'impacte emocional que poden patir. 

· Constatar les tendències (acadèmiques, socials i familiars) més freqüents durant el temps immediatament anterior i posterior a l'afrontament d'aquest canvi i deduir les variables que hi poden estar interferint. 


· Enfortir la seva autoestima i sentiment d'autoeficàcia​, permetent­los concebre les seves capacitats i dificultats intel·lectuals, socials i emocionals. 


· Promoure l'​autoconeixement emocional dels participants (potenciar que puguin conèixer els seus punts forts i els aspectes que desitgen canviar sobre sí mateixos). 


· Ajudar­-los a ser conscients del seu rol familiar i social i de quines expectatives es tenen sobre ells i quines tenen sobre sí mateixos. 


· Conèixer i posar en pràctica les fases genèriques per a la ​resolució de conflictes. 


· Proporcionar tècniques específiques de resolució de diferents tipus de conflictes que els ajudin a augmentar la seva sensació de control en la gestió dels problemes socials i personals quotidians. 


· Orientar­los en la definició d'​objectius personals, socials i familiars a curt, mig i llarg termini, juntament amb la concreció i temporalització dels passos previs per al seu assoliment.

 

Dinàmica del Taller d'Inici de Secundària

 
El taller s'estructura al voltant de ​3 eixos d'intervenció​: 



· ACADÈMIC (tècniques d'estudi, estil d'aprenentatge, hàbits i planificació de les tasques, organització del temps, priorització, afrontament de dificultats acadèmiques) 

· EMOCIONAL (autoconeixement del potencial i de les àrees amb més dificultat, estratègies d'identificació i gestió emocional) 


· SOCIAL (cohesió social, habilitats socials, relativització de competències i dificultats, suport emocional en entorn d'igual­igual, aprenentatge cooperatiu)

Les sessions del taller partiran de la tria d'un projecte comú per a tots els participants, que aniran desenvolupant progressivament amb la guia i suport dels professionals conductors del taller. ​Cada sessió ​constarà de dues parts relativament diferenciades: 


1. Projecte​: es farà una posada en comú, treball supervisat i orientació dels passos a segui (tractant aspectes de tècniques d'estudi com: cerca i síntesi d'informació, elaboració i anàlisi de les dades, consolidació d'esquema i resum, presentació oral i escrita de la informació...).


2. Activitat socio­emocional​: es durà a terme una activitat relacionada en certa mesura amb el tema central del projecte que els permetrà posar a prova i conèixer estratègies de gestió emocional o relació social (comunicació efectiva, assertivitat, lideratge, identificació emocional, empatia...)

El desenvolupament dels continguts del taller serà elaborat per la Comissió de Secundària del ​Grup de Treball d'Altes Capacitats (GTAC)​. 



https://www.google.es



DATA I HORARI: 17h-19h
Març: 17 I 24
Abril: 7, 14 i 28
Maig: 12 i 19
Juny: 2 presentació final.
  
Edad: Adreçat a alumnes de cicle superior de primària i primer cicle de secundària (6​ è​  i 1​ r​  ESO). Només Socis Fanjac !!!!!!
     
PREU TOTAL de les 8 sessions: 60 euros.

LLOC
Ateneu l'Harmonia
c/ Sant Adrià, 20
08030 Barcelona
Antiga fàbrica Fabra i Coats