dimecres, 20 de febrer del 2019

Barcelona. Taller Ciència (16/03/2019)


  


Amb la Mandarina de Newton explorarem els grans descobriments científics al llarg de la història i coneixerem curiositats de les persones que els van realitzar.
    A partir d'un relat temporal, a cada sessió s'introduirà un científic o científica del passat o del present i el seu àmbit d'investigació.Els participants exploraran de forma activa i multidisciplinària les fites més destacades del personatge corresponent.
    Els tallers s’estructuren per promoure l’observació individual, la recerca en grup, la reflexió conjunta, l’experimentació i la comunicació. Les activitats estaran adaptades a les edats dels participants, intentant que elaborin hipòtesis i extreguin conclusions elaborades tot gaudint de les dinàmiques i materials.



Exploradors!

Tallers d’experiments per a nens i nenes de 5 a 8 anys.




Ens centrarem en figures rellevants en els àmbits de la biologia, la geologia i la química. Apareixeran científics com Charles Darwin, Rosalind Franklin, Jane Goodall o Louis Pasteur. Sempre atents a mostrar exemples diversos que puguin inspirar tant els nens, com les nenes, els més moguts, com els més observadors, etc.




Inventors!



Tallers d’experiments per a nens i nenes de 9 a 12 anys.


Ens centrarem en figures rellevants en els àmbits de la física, l’astronomia i les matemàtiques. Apareixeran referents com ara Hip+atia d’Alexandria, Isaac Newton, Galileo Galilei o Ada Lovelace. Sempre atents a mostrar exemples diversos que puguin inspirar tant els nens, com les nenes, els més teòrics o els més experimentals.







Temàtiques científiques
  • Història de ciència
  • El moviment dels cossos
  •  L'Univers
  •  Organismes i ADN
  •  Reaccions químiques
  •  Energia
  •  Figures geomètriques
 Dinàmica

En aquests tallers, els participants aprendran a partir de l’experimentació, el mètode científic i la pràctica reflexiva. Seran doncs, actius i participatius.
També proposem incloure una petita mostra del procés treballat amb els grups, per poder compartir-ho amb els familiars i/o altres nens i nenes. L’objectiu d’aquesta petita mostra és incloure capacitats comunicatives en l’aprenentatge de continguts. D’aquesta forma, els participants aprenent dues vegades: quan ho interioritzen i quan ho exterioritzen.
Finalment, també es posa en valor el treball transdisciplinar.

Les talleristes encarregades de dinamitzar els tallers tenen formació científica i àmplia experiència en l’àmbit educatiu.


DATA I HORARI

 Exploradors:

  
16 de març, de 16:30 a 17:45
23 de març, de 16:30 a 17:45
30 de març, de 16:30 a 17:45 
6 d'abril, de 16:30 a 17:45

Inventors:
 16 de març, de 18:00 a 19:15
23 de març, de 18:00 a 19:15
 30 de març, de 18:00 a 19:15  
6 d'abril, de 18:00 a 19:15


PREU

Socis: 45€
No socis: 60€







LLOC

Ateneu l'Harmonia
c/ Sant Adrià, 20
08030 Barcelona
Antiga fàbrica Fabra i Coats