dimarts, 8 d’octubre del 2019

Barcelona. Sortida familiar Taller Gegants (17/11/19)


Sortida Familiar a Cardona "Taller de Gegants"


I si després de la visita a la Muntanya de Sal encara us queden ganes de gresca, ens esperen al taller gegants de Cardona: un taller d’escultura especialitzat en construcció de gegants, nans i tot tipus de bestiari i figures festives.




Ens explicaran el procés de construcció d’un gegant, visitarem el taller on l’escultor mostra els materials i les tècniques emprades, així com les peces que componen les figures, les escultures, els cavallets, els motlles, etc.
També farem de colla gegantera, fent ballar gegantons i nans al ritme de la música, i guiant als companys mentre fan de geganters.



Activitat recomanada per a nens i nenes entre 4 i 12 anys.




La riquesa i varietat d’aquesta activitat fa que l’interès de la visita es centri en objectius ben diversos i complementaris en els àmbits de l’educació visual, plàstica, física, social i cultural:
  • Conèixer la diversitat de materials i eines que s’utilitzen en un taller d’escultura.
  • Descobrir les tècniques del treball amb espai i volum, així com diverses tècniques de pintura.
  • Observar pas a pas el procediment des del disseny inicial. Observar de prop la tècnica del modelatge amb fang, i la reproducció de figures mitjançant els motlles.
  • Aprendre a aixecar i plantar un gegant incidint en l’equilibri i la força.
  • Fer ballar un gegant al ritme de la música (realitzar passos bàsics, giravolts i interactuar amb la resta de membres).
  • Descobrir la tradició gegantera del país, tot relacionant-la amb el seu entorn més proper.
  • Desvetllar l’interès per la participació en les festes geganteres i el coneixement de la tradició i la cultura popular.
  • Compartir espai i material, saber esperar el torn i col·laborar en equip.


El taller de gegants té places molt limitades, degut a les restriccions de les instal·lacions visitades. Per aquest motiu, només hi podrà assistir un adult per família. La resta anirem a fer un tomb pels voltants, mentre els esperem.
El termini per apuntar-se és el 20 d’Octubre 2019 o fins exhaurir les places disponibles.

Molt important!!! S’ha de fer una inscripció individual per a tots i cadascun dels membres de la família que hi assistiran (incloent també els menors de 2 anys).   

ATENCIÓ: Les places d'aquesta activitat estan exhaurides. Si teniu molt d'interès, podeu enviar un email a fanjac.actividades@gmail.com demanant ser inclosos en llista d'espera. Al correu, per favor, indiqueu quants sou i les vostres edats. En cas que es produeixi una baixa, ens posarem en contacte.


PREU:
  • 7 euros per adults i majors de 12 anys.
  • 5 euros per nens i nenes entre 4 i 12 anys.
  • Gratuït per infants menors de 4 anys.

El pagament s’ha de fer efectiu abans del 31 d’octubre, tal i com us indicarem a l’email que rebreu un cop es confirmi la vostra pre-inscripció a la sortida. En cas de no efectuar-se, s’oferiran les places a les famílies que hagin pogut quedar en llista d’espera.


DATA I HORARI: Diumenge, 17 de novembre

16.00 a la porta del taller. La visita comença a les 16.30 i dura 1 h 15 minuts.


LLOC:

Taller de Gegants Toni Mujal
Passeig de Mossèn Joan Riba, 34, 08261 Cardona