dimarts, 8 d’octubre del 2019

Barcelona. Sortida familiar Muntanya Sal (17/11/19)


Sortida Familiar a Cardona "La Muntanya de Sal"

Us proposem passar un matí en família a Cardona. Explorarem la Muntanya de Sal, el que durant anys esdevingué una de les mines de sal potàssica més importants del món: Mina Nieves de Cardona (1929-1990). Avui, el vell recinte miner és el Parc Cultural de la Muntanya de Sal, un gran equipament cultural que pretén divulgar la importància de la sal, l’excepcionalitat geològica del jaciment i l’aprofitament que l’home ha fet d’aquest recurs natural durant segles.
Els 120 metres del massís salí és només la punta d’un enorme diapir de prop de dos quilòmetres de profunditat, un fenomen natural únic al món i que creix a mesura que la pluja l’erosiona.
I ho farem a través d’un recorregut guiat per 500 metres de galeries a 86 metres de profunditat a l’interior de la muntanya, on es manifesten amb tot el seu esplendor i espectacularitat els diferents plegaments i vetes del jaciment i la diversitat de minerals


  • Sigueu molt puntuals! No podrem esperar a ningú. Són molt estrictes amb les hores de visita perquè són grups petits i tenen molta afluència de visitants.
  • No hi ha problema si plou o fa fred, tot es fa a cobert i la temperatura a l’interior de les mines és de 17º tot l’any.
  • El terreny presenta alguns petits desnivells, fet pel qual no es permet l’entrada de cotxets. En cas de discapacitat física que requereixi cadira de rodes s’ha d’avisar prèviament, per assegurar el transport i la visita amb els mitjans disponibles a tal efecte.


Després de la visita tindrem un moment d’esbarjo a la zona de pícnic de la cafeteria de la Muntanya de la Sal, al costat d’on haurem deixat els cotxes.

El dinar és un moment molt especial on podrem conèixer-nos millor. Nens i nenes poden seure junts i parlar de les seves coses, mentre joves i grans parlem de les nostres.


El termini per apuntar-se és el 20 d’Octubre 2019 o fins exhaurir les places disponibles. Places limitades!!!
Molt important!!! S’ha de fer una inscripció individual per a tots i cadascun dels membres de la família que hi assistiran (incloent també els menors de 2 anys). També és molt important que indiqueu l'edat correcta de tots ells.

ATENCIÓ: Les places d'aquesta activitat estan exhaurides. Si teniu molt d'interès, podeu enviar un email a fanjac.actividades@gmail.com demanant ser inclosos en llista d'espera. Al correu, per favor, indiqueu quants sou i les vostres edats. En cas que es produeixi una baixa, ens posarem en contacte.


PREU:
  • 10 euros per adults i majors de 12 anys.
  • 6 euros per nens i nenes entre 5 i 11 anys.
  • 3 euros per nens i nenes entre 2 i 4 anys.
  • Gratuït per infants menors de 2 anys.

DATA I HORARI: Diumenge, 17 de novembre
  • 10.30 a l’entrada del Punt d’Informació
  • A les 11.00 ens recolliran amb unes furgonetes i ens portaran a la vall salina, des d’on començarà la visita, que dura 1 hora. Sigueu molt puntuals si us plau, no us podrem esperar!!!
  • Dinarem a partir de les 13.00 al Bar del Parc Cultural de la Muntanya de Sal, al costat d’on haurem aparcat els cotxes.


LLOC:
Parc Cultural De La Muntanya De Sal
Carretera de la Mina s/n, 08261 Cardona