dimarts, 24 de setembre del 2019

Barcelona. Picnic científic-familiar "Descobrim la matèria" SESSIÓ DISSABTE (19/10/19)


Pícnic científic- familiar “Descobrim la matèria” (Fogars de Montclús, Montseny)



SESSIÓ DISSABTE

Us proposem fer un pícnic científic en família a Fogars de Montclús, de la mà de Pèndulum: l’Associació de Divulgació Científica i Escola de Natura, amb seu al Montseny.


Ens explicaran que l’univers és fet de quatre coses: matèria, energia, espai i temps. Però de fet n’hi ha dues més que no sabem que són: l’energia i la matèria fosques.
En aquest pícnic fet a mida per a nosaltres, ens centrarem en la matèria tangible que tenim pel Montseny. Començarem per fer un repàs als 90 elements químics a partir dels quals es construeix tot el que podem tocar. Veurem el silici, el calci i coses tant rares com el gadolini o el ceri.
També descobrirem que les muntanyes, roques i minerals són fets nomes d’aquets elements bàsics. Tocarem minerals raríssims i al·lucinarem amb cristalls perfectes de propietats òptiques sorprenents.
Després esmorzarem i farem un primer taller que dedicarem a fer experiments de química. Aquest tastet químic consistirà en descobrir què s’amaga en els bolquers (una enigmàtica esponja molecular), farem slimes i atenció! gaudirem fent fractals bellíssims que podrem gravar en vídeo, per flipar després a casa.
A continuació dinarem. I mentre els grans fan el cafetó, els petits anirem a buscar tresors.
Finalment a la tarda encendrem el forn metal·lúrgic i convertirem un mineral preciós, la malaquita, en coure metàl·lic i líquid a mes de 1000ºC!!! Bellesa química de la matèria en estat pur.



  • Cada família ha de portar el seu dinar i beguda.
  • Es disposarà d’un microones per escalfar menjar, i servei gratuït de cafè.





El termini per apuntar-se és el 13 d’Octubre 2019 o fins exhaurir les places disponibles.

Molt important!!! S’ha de fer una inscripció individual per a tots i cadascun dels membres de la família que hi assistiran (excepte menors de 3 anys).  



    PREU:
    15 euros per persona. Gratuït per infants menors de 3 anys.
    El pagament s’ha de fer efectiu abans del 6 d’octubre, tal i com us indicarem a l’email que rebreu un cop es confirmi la vostra pre-inscripció a la sortida. En cas de no efectuar-se, s’oferiran les places a les famílies que hagin pogut quedar en llista d’espera.

    DATA I HORARI: Dissabte, 19 d'octubre
    9.30 a la recepció de la casa Can Verdaguer Gros La visita comença a les 10.00 i acaba a les 17.00
    LLOC:

    Pèndulum, Can Verdaguer Gros
    Fogars de Montclús 08479
    Km 14 de la Carretera BV-5114